Het is momenteel hoogzomer én erg warm, wij mensen kunnen aangeven wanneer het voor ons te warm is en gaan in een rustigere versnelling verder. We zoeken de schaduw op, drinken meer, zwemmen & genieten van vers fruit & een lekker ijsje.

Helaas worden onze trouwe viervoetige vrienden door sommige mensen vergeten, iets wat zeer kwalijk is en het gevaar van oververhitting is absoluut onnodig.

1. Zoek de schaduw op samen met uw hond

Het lijkt zo vanzelf sprekend, uw hond moet voldoende in de schaduw kunnen liggen om zo verkoeling te vinden. Ondanks dat het voor vele zeer vanzelfsprekend klinkt komt het toch steeds voor dat dieren lijden door menselijke fouten.

Belangrijk voor honden is het om niet te lang in de zon te lopen of door de baas te worden achtergelaten in een bloedhete auto.

2. Pas op met een warm wegdek

Mensen hebben schoenen aan, honden niet. Wanneer u lekker gaat lopen met uw hond let er dan goed op dat het wegdek niet te warm is voor zijn/ haar pootjes.

Zo voorkomt u dat uw trouwe viervoeter zijn zooltjes verbrand. Een stukje asfalt of fijn zand oversteken dat vol in de zon staat kan al voldoende zijn voor fikse brandwonden.

3. Bied uw hond voldoende drink momenten

Zorg ervoor dat wanneer u met uw hond gaat wandelen hij/ zij voldoende drinken krijgt. Ga vooral niet op het heetst van de dag wandelen en geef hem / haar ieder half uur de kans om wat te drinken. Zo verkleint u de kans op uitdroging!

Vooral wanneer we praten over erg jonge honden moet er zeer voorzichtig worden omgegaan met dit warme weer meld Shih Tzu kennel Mystic Wonderland