De één is ‘kamp Hond’, de ander is ‘kamp Kat’. Beide kampen zullen het er echter over eens zijn dat de 10 katten in dit artikel bepaald geen lievertjes zijn. Zonder mededogen nemen ze soortgenoten, andere dieren of mensen te grazen.

1. Deze kat die je laat verliezen

Denk je net een mooie prijs te pakken hebben op de kermis, gooit deze luie kat roet in het eten. Alles voor je nachtrust, zullen we maar zeggen.

2. Deze kat die geen ‘nee’ accepteert

Deze kat werd net verteld dat hij niet op de bar mocht zitten, maar deze kat luistert naar niemand. Want weet wel: je bent te gast in het huis van de kat, niet andersom.

3. Deze kat die de hond haat

Nee, deze duivel heeft het niet zo op zijn hondachtige huisgenoot. Sterker nog, de hond verdient geen verse hondenbrokken, aldus de duivelachtige kat.

4. Deze kat in een hinderlaag

Goed, de honden gaan ook niet altijd vrijuit in de eeuwige kat-hondoorlog, maar deze hinderlaag van de kat is wel héél goed voorbereid. De hond had geen schijn van kans.

5. Deze kat die niet houdt van een net bed

Heb je net je bed opgemaakt, komt deze vandaal de boel weer verpesten. Opnieuw beginnen heeft geen zin, want de kat houdt je altijd in de gaten.

6. Deze kat die niet houdt van spelletjes

Spelen met een hyperenthousiaste en vrolijke puppy? Ik dacht het niet. Zitten en stil zijn, kleine viervoeter.

7. Deze kat die een slechte scheids is

Eindelijk een soort vrede tussen hond en kat, die een spannend potje schaak spelen. Totdat de katachtige scheidsrechter zich met het spel bemoeit.

8. Deze kat die de bank niet haarvrij houdt

De bank haarvrij houden met een dekentje? Leuk geprobeerd, maar daar trapt deze kleine duivel niet in natuurlijk.

9. Deze kat zonder geduld

Oké, we kunnen deze kat eigenlijk niet anders dan gelijk geven. Toch zetten we hem erbij, want zijn doortastendheid past prima in het rijtje tussen de andere katten.

10. Deze kat die zijn grote beschermer aanvalt

Je bent een hond en trots op je nieuwe kleine katachtige huisgenoot. Maar dan: hoogverraad. De kat wil direct zijn dominantie tonen aan de goedaardige viervoeter.