Dieren hebben net als mensen eten nodig om te functioneren. Bovendien haalt jouw lichaam voedingstoffen uit voeding en drinken. Daarnaast heb je eten nodig om te groeien. Deze aspecten spelen een cruciale rol om diverse ziektes te vermijden. Kwalitatieve ingrediënten om de ontwikkeling van jouw hond centraal te stellen, is naar mijns inziens van hoog waarde. Pure en eerlijke voeding is het beste wat je aan jouw huisdier kunt geven.

Groente, fruit en kruiden

We weten allemaal dat groente en fruit essentieel is als voedingstoffen. Maar hoe zit het dan met ‘kruiden’? De oorsprong van het gebruik van kruiden, wortels, bloemen, planten en algen is duizenden jaren terug te halen. De voorouders van de honden van vandaag zijn wilde dieren en ze kunnen alles overleven wat in de omgeving wordt gevonden of gevangen. Diverse menu’s inclusief prooien zoals herbivoren. Deze worden vaak geconsumeerd met huid en haar. En de volledige inhoud van de maag en darmen. Naast onkruid bevatten de darmen van deze herbivoren meestal bloemen, wortels, planten en kruiden. Woof.xyz biedt belangrijke hondenvoer voor jouw huisdier.

Vitamines 

Vitaminen zijn onderverdeeld in vet oplosbare vitamines (A, D, E en K) en in water oplosbare vitamines (B, C). Hieronder bespreek ik de belangrijkste voor uw hond.

  • Vitamine A

Deze vitamine wordt ook wel retinol genoemd. Vitamine A heeft veel belangrijke functies in het lichaam. Het kan de huid en ogen beschermen. Daarnaast is vitamine A nodig voor de aanmaak van cellen en de weefselstructuur van de huid. Retinol kan ook zorgen voor de normale werking van het afweer- en immuunsysteem, waardoor jouw hond tegen ziekten wordt beschermd.

  • Vitamine B

Vitamine B is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere vitamines. Er zijn nauwelijks organen of stofwisselingsprocessen waar vitamine B niet werkt. Vitamine B1 en B2 zijn essentieel voor de energievoorziening van het lichaam. Beiden spelen ook een belangrijke rol (als enzym) bij het vrijmaken van energie uit eiwitten, koolhydraten en vet. Daarnaast is vitamine B1 essentieel voor de normale werking van het hart en zenuwstelsel. Honden hebben vitamine B6 nodig om weerstand te bieden en te verteren. Deze vitamine zorgt ook voor de normale werking van het zenuwstelsel. Dit is ook belangrijk voor de vorming van rode bloedcellen. Een ander type vitamine B is ook belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen: vitamine B12. Biotine is ook een vitamine B en is erg belangrijk voor huid en nagels.

  • Vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden, en bevordert de opname van calcium en fosfor in het lichaam. Deze vitamine speelt ook een rol bij het in stand houden van de weerstand en het normaal functioneren van spieren.