Ga jij met je hond op vakantie?  In Nederland of buitenland? Dan moet je de informatie op deze pagina zeker lezen.  Wie met zijn huisdier op vakantie gaat binnen Nederland, kan een accommodatie boeken op een bungalowpark of een particulier vakantiehuisje.  Je kunt er in de zomervakantie ook voor kiezen om lekker met je hond te gaan kamperen. Er zijn in Nederland vele campings en vakantieparken waar honden toegestaan zijn.

Nederland is een hondvriendelijk land waar je altijd wel een leuke accommodatie met hond kunt vinden.  Toch heb je ook in Nederland te maken met regels. Ook als je met hond op vakantie gaat.

Vind hier informatie als je met je hond op vakantie gaat.

Wat zijn de regels voor een vakantie met hond in Nederland?

Ook als je met je hond in Nederland blijft, moet je hond gechipt en geregistreerd zijn. Daarnaast moet je hond een Europees Dierenpaspoort hebben en de noodzakelijke inentingen.  Als je een honden bungalow in een vakantiepark boekt, kan men je om deze informatie vragen. Het is ook een manier om het koren van het kaft te scheiden want in principe zijn op de hondvriendelijke vakantieparken alleen goed opgevoede honden welkom.  Agressieve honden en permanente blaffers zijn niet welkom. Hier kan je een vakantiehuis met hond in Nederland boeken.

En als je met je hond naar het buitenland wil gaan?

Je kunt natuurlijk ook een vakantie met hond in het buitenland boeken. Houd er echter wel rekening mee dat in sommige landen de regels voor vervoer van honden strenger zijn dan in Nederland en dat er in bijna alle landen een aanlijngebod geldt. In sommige landen moeten honden een muilkorf om en dat wil jij je hond vast niet aan doen.

Het is daarom zaak om bij een vakantie met hond buitenland naar een hondvriendelijk land te gaan zoals België, Duitsland of Oostenrijk. Nederland is één van de meest hondvriendelijke landen van Europa. Met je hond op vakantie gaan, betekent veel plezier hebben. Een goede voorbereiding is echter noodzakelijk.