Helaas moeten we er vrijwel allemaal wel eens aan geloven, ongedierte in huis. Er zijn een aantal manieren om ongedierte te voorkomen, maar soms wordt het toch tijd voor wat zwaarder geschut. Wil je weten hoe je ongedierte kan voorkomen? En wanneer het tijd is voor determinatie? Lees dan vooral verder want in deze blog geven we je een aantal tips! 

Afval en afwas 

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen wanneer je ongedierte  en determinatie in huis wilt voorkomen is om direct de vieze afwas weg te werken. Laat dus zeker geen vieze kopjes en borden op het aanrecht staan! Wanneer ongedierte er achter komt dat je in je huis voedsel hebt dan heb je in een mum van tijd een plaag binnen. Zorg er dus voor dat je de afwas meteen doet als je klaar bent met eten en niks achter laat. Ook is het belangrijk om goed op te letten of er etensresten op de grond liggen. Laat je afval dus niet rondslingeren in huis! Zorg ervoor dat je je etensresten en ander afval in afgesloten vuilniszakken stopt en doe het in een goed afgesloten bak. Ongedierte kan namelijk door een vuilniszak heen bijten, maar niet door stevige vuilnisbak. 

Schoonmaken 

Als je je afwas hebt gedaan en je afval goed en veilig weggestopt dan ben je nog niet helemaal ongedierte-proof. Het is namelijk belangrijk om je huis goed schoon te houden. Ongedierte houdt namelijk van donkere hoekjes met veel stof. Dit is vooral het geval bij bijvoorbeeld muizen. Ook wespen nesten worden vaak gevormd in vieze hoeken van bijvoorbeeld een tuinhuis. Binnenhuis is het dus belangrijk om het goed schoon te houden, maar zeker ook buiten! Zorg er dus voor dat je alle hoekjes binnen en buiten het huis schoon houdt. Je kunt dit doen door met de stofzuiger af en toe alle hoekjes na te gaan. Het handigste is bovendien om jezelf aan te wennen om elke week zeker één keer alles goed te poetsen. 

Kieren en open ruimtes 

Ongedierte komt vaak via kleine kieren je huis binnen. Het is dus een goed idee je huis eens na te lopen en alle kieren en naden te dichten. Ook is het verstandig om zo min mogelijk ruimte tussen de voet van een meubel en een muur te hebben. Dit zijn namelijk precies de plekken waar ongedierte zich in nestelt en vaak kan het even duren voordat je hier erg in hebt. Zorg er dus voor dat de ruimte die tussen het meubel en de muur zit óf goed afgedicht wordt, of dat je het meubel helemaal tegen de muur aan schuift. 

Determinatie 

Al deze tips helpen om ongedierte te voorkomen, maar soms komen we er echt niet onderuit. Dan is het tijd voor determinatie. Determinatie houdt in dat je een professional inhuurt voor ongediertebestrijding in je huis. Als je dit niet doet wordt het probleem alleen maar erger en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Vrijwel overal in Nederland kun je deze professionals voor determinatie gelukkig vinden, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!